Standard ontsnapt aan twee rode kaarten? Carcela lachte hem gewoon uit

Standard ontsnapt aan twee rode kaarten? "Carcela lachte hem gewoon uit"

19-03-2018 10:15
10

De bekerfinale tussen Standard en Genk zorgde niet voor goed voetbal, maar wel voor veel polemieken. Racing Genk vond dat Christian Luyindama en Mehdi Carcela rood verdienden. Serge Gumienny kan de woede begrijpen, maar verdedigt ref Jonathan Lardot ook. 

De scheidsrechter op rust vertelt in Het Belang Van Limburg dat Standard het wel erg leep speelde. "Ik vind het spijtig dat Standard het zo gespeeld heeft in de verlengingen. De deontologie van voetbal en sportiviteit was ver zoek. Ik vraag mij af hoe UEFA zou reageren als een club in de Champions League zo veel tijd zou rekken. Het zou niet zomaar passeren, maar in België kan zoiets allemaal. Dit was geen reclame voor het voetbal. Dan zit er eens 45 000 man in het stadion en dan krijgen ze dit te zien."

Lardot stond volgens Gumienny machteloos. "Hij kon eigenlijk alleen maar geel trekken voor tijdrekken. Hij had wel rood kunnen trekken voor Luyindama, toen die fel doorging op Mata, als signaal dat het welletjes was geweest."

In de slotfase nam Carcela ook bijzonder veel tijd bij zijn wissel. Wraakroepend volgens veel fans, die een uitsluiting wilden zien. "Misschien had Lardot ook Carcela rood kunnen geven, toen die zijn kunstje opvoerde en het publiek uitdaagde. Maar als hij dat had gedaan had hij heel België over zich heen gekregen en spraken ze nu van de 'zotte arbiter'. Nu lachtte Carcela Lardot eigenlijk gewoon uit en ging het tijdrekken gewoon verder."