Preud'homme naar Standard? Nog vier beren op de weg

Preud'homme naar Standard? Nog vier beren op de weg

19-03-2018 09:20
4

Maandagochtend kwam het nieuws naar buiten dat Standard aan Michel Preud'homme denkt. De Rouches willen hun voormalige trainer opnieuw in huis halen, maar dat wordt geen eenvoudige opdracht.

Standard heeft wel een groot voordeel. Preud'homme houdt van de club. Als speler en trainer was de voormalig doelman er succesvol. Toch moet Standard nog wat bakens verzetten om Preud'homme weer in huis te halen.

Ten eerste moet de club Preud'homme overtuigen om zijn sabbatperiode op te geven. KV Mechelen slaagde daar bijvoorbeeld eerder niet in.

Ten tweede lijkt Preud'homme nog altijd een kandidaat om Roberto Martinez na het WK op te volgen. Indien Preud'homme nu op de aanbieding van Standard ingaat, lijken de Rode Duivels geen optie meer.

Ten derde is nog het financiële aspect. Preud'homme ligt nog altijd onder contract bij Club Brugge. Aan het eind van vorig seizoen nam hij afscheid van het Jan Breydelstadion, maar zijn contract liep toen wel nog twee maanden door. Wil Standard Preud'homme echt hebben, dan moet het 500,000 euro aan Blauw-Zwart betalen. Bordeaux bedankte eerder voor dat bedrag.

Ten vierde is er nog Ricardo Sa Pinto. Volgens La Capitale wordt de optie in het contract van de trainer automatisch gelicht door de bekerwinst. Standard moet dus ook betalen als het van de Portugees af wil.