'Licentie in gevaar voor Antwerp, Wauters doet opnieuw moeilijk'

'Licentie in gevaar voor Antwerp, Wauters doet opnieuw moeilijk'

19-03-2018 07:20
8

Royal Antwerp FC kende als promovendus een erg knap seizoen. Toch dreigen er nu weer donkere wolken boven de Bosuil. Dat heeft alles te maken met een brief van voormalig voorzitter Eddy Wauters.

Wauters probeerde in het verleden al een paar keer Antwerp een hak te zetten. Telkens faalde hij. Volgens Het Laatste Nieuws doet hij nu opnieuw een poging om het Antwerp lastig te maken. Met een brief vecht Wauters de licentie van Antwerp voor volgend seizoen aan. Hij wil zelfs doorgaan tot de UEFA en de FIFA om zijn zin te krijgen.

Onterecht licentie ontvangen
De brief van de 84-jarige Wauters zit al bij het licentiedossier van Antwerp. In de brief – gericht tot de licentiecommissie – staat onder meer dat Antwerp dit zijn seizoen al onterecht zijn licentie verkreeg om op het hoogste niveau te spelen.

'Alles begint bij de overgang van vzw naar nv die Patrick Decuyper via 'Goala' bij Antwerp bewerkstelligde in 2016. Artikel 2016 van het bondsreglement stipuleert dat een club die van een vzw wil overgaan in een nv, daarvoor vóór 31 maart voorafgaandelijk aan de overdracht een dossier moet indienen bij de voetbalbond', schrijft de krant. Nu blijkt dat Decuyper zijn verzoek tot overdracht dateert van 7 juni 2016, twee maanden te laat. De licentiecommissie gaf op 28 juni 2016 zijn fiat voor de overdracht, die twee dagen later effectief plaatsvond.

Het voorgenoemde artikel bepaalt ook dat de overdracht moet worden aangekondigd in het bondsblad Sportleven met daarbij een oproep tot 'schuldeisers die beschikken over een vordering die aanleiding kan geven tot schrapping'. 'Die schuldeisers moeten de kans krijgen om zich binnen de drie maanden kenbaar te maken. Niet alleen werd de overdracht te laat aangevraagd, bovendien kregen schuldeisers daardoor de kans niet om zich te melden. Antwerp had intussen wel zijn licentie beet', aldus Het Laatste Nieuws.

Gheysens wil geld zien
Antwerp betaalde ondertussen Wauters, maar Goala – waar Paul Gheysens overnam van Decuyper – probeert naar verluidt 2,6 miljoen euro te recupereren bij Wauters en diens kinderen. Wauters wil af van die claim. De Antwerpse rechtbank verklaarde de vordering van Goala als 'niet toelaatbaar'.