'Het was een draak van een bekerfinale, maar dat was nog het minste'

'Het was een draak van een bekerfinale, maar dat was nog het minste'

18-03-2018 21:34

Het was geen wedstrijd om naar te kijken, de bekerfinale tussen KRC Genk en Standard. Op het veld zag het er niet uit, maar ook daarnaast bleek alles in de soep te lopen. Althans, toch volgens Het Laatste Nieuws.

Het dagblad stuurde een mannetje mee met de Genk-supporters. Al snel bleek dat het organisatorisch helemaal niet zo goed liep. Onder andere de trek naar Het Koning Boudewijnstadion duurde wel héél weg.

'Ik schrijf dit woord met hoofdletters omdat ik vermoed dat we een wereldrecord gevestigd hebben. De Moeder Aller Heenwegen: 3 uur zijn we onderweg geweest! Van het De Becker Remyplein in Kessel-Lo tot de Atomiumlaan in 1020 Brussel. Ik heb het even voor u opgezocht: het is 35,9 kilometer. Normaal gezien doe je er 24 minuten over. Wij dus 180', klinkt het.

De terugweg
Dat bleek niet het enige. Ook de terugweg was allerminst prettig te noemen. 'Twee uur, 120 minuten. Allemaal na middernacht bovendien, want hoewel alle Genk-fans meteen na het laatste fluitsignaal teleurgesteld afdruipen richting bussen, moet er om de een of andere reden toch eindeloos gewacht worden om te vertrekken.'

'De verkeerspolitie heeft bovendien de opdracht gekregen om de bussen van beide ploegen strikt uit elkaar te houden wat ervoor zorgt dat al wat blauw is, niet op de ring mag. En dus krijgen we er een gratis toeristisch ritje door nachtelijk Brussel bovenop.'

'Het paleis van Laken, shopping center Docks, de VRT-toren. Een prachtige détour die ervoor zorgt dat we op de E40 ter hoogte van Everberg… de ene Standard-bus na de andere tegenkomen. Briljant', wordt met een zeer kritische noot besloten.