Rampavond Atlético: voormalige Genkenaar Ünal vloert Barça-achtervolger

18-03-2018 20:23

Atlético Madrid heeft kostbare punten verloren in de achtervolging op FC Barcelona. De Madrilenen gaven in de slotfase een voorsprong volledig uit handen op bezoek bij Villarreal.

Halverwege de eerste helft maakte Antoine Griezmann de openingstreffer. Vanaf de strafschopstip faalde de Franse spits van Atlético niet. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar wisten deze niet te benutten. Na rust zette de thuisploeg aan in de hoop een gelijkmaker te forceren. Lange tijd leek het erop dat Atléti te punten over de streep zou trekken.

Na 82 minuten kwam daar verandering in. Enes Ünal, voormalig spits van KRC Genk, zorgde voor de 1-1 met een puike kopbal. Alsof dat nog niet genoeg was, maakte diezelfde Ünal in de laatste minuut ook nog de 2-1 voor de Spaanse subtopper. De nederlaag komt keihard aan in Madrid, waar men alle punten hard nodig had in de achtervolging op koploper Barcelona.