Hazard en Chelsea kloppen Leicester pas na verlengingen en staan in halve finale

Hazard en Chelsea kloppen Leicester pas na verlengingen en staan in halve finale

Gepubliceerd: zondag 18 maart 2018 om 20:04zo 18-03-2018 om 20:04

Chelsea moest alle zeilen bijzetten, maar heeft zich geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. Op bezoek bij Leicester City kwamen de Londenaren in de reguliere speeltijd niet verder dan 1-1. In de verlenging kopte Pedro zijn ploeg naar de volgende ronde.

Chelsea had in de slotfase van de eerste helft de voorsprong genomen via Álvaro Morata. Vervolgens slaagden the Blues er echter niet in deze uit te bouwen, waarna Leicester City meer en meer aanzette. Met succes, want een kwartier voor tijd was de gelijkmaker een feit. Jamie Vardy werkte de bal achter Wilfredo Caballero en bracht het thuispubliek daarmee in extase.

Een verlenging was het gevolg en daarin zou Chelsea toch aan het langste eind trekken. N'Golo Kanté gaf de bal voor vanaf links, waarna Kasper Schmeichel mistastte en Pedro de bal in het doel kopte. De bevrijdende 1-2 kwam niet meer in gevaar voor de mannen van Antonio Conte, die zich daarmee bij de laatste vier van het prestigieuze bekertoernooi voegen.

De andere drie halvefinalisten zijn Tottenham Hotspur, Manchester United en Southampton, dat zondagmiddag afrekende met Wigan Athletic. In die halve finales neemt Man Utd het op tegen Tottenham, Chelsea krijgt Southampton als tegenstander.

Overige uitslagen:
Wigan Athletic - Southampton 0-2

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws