Standard valt in herhaling met irritant gedrag: 'Net zoals tegen Anderlecht'

Standard valt in herhaling met irritant gedrag: 'Net zoals tegen Anderlecht'

18-03-2018 16:56
6

Bij KRC Genk waren ze na de verloren bekerfinale tegen Standard (1-0) niet te spreken over het gedrag van de Rouches. Peter Vandenbempt heeft begrip voor de reactie van de Limburgers, al plaats hij ook een kleine kanttekening.

"Bij Genk waren ze niet te spreken over het gedrag bij Standard, op en naast het veld", vertelde de analist bij Radio 1. "Na het doelpunt deden de Rouches er alles aan om niet meer te voetballen. Net zoals ze eerder al deden in de kwartfinales op Anderlecht, tot grote ergernis van Vanhaezebrouck.

"Ik noem het graag een Portugese manier om een resultaat vast te houden", vervolgde Vandenbempt. "Als tegenstander, in dit geval Philippe Clement, word je daar helemaal gek van. Als neutrale voetballiefhebber ook wel een beetje. Het is ook ongelooflijk wat zich allemaal langs de lijn afspeelt. Enkel het éérste fluitsignaal van ref Lardot is niet aangevochten."

Kanttekening
Toch zet Vandenbempt een kleine kanttekening. Ook het gedrag van Genk-trainer Clement was niet onberispelijk. "Ik begrijp dat hij opgewonden en geïrriteerd was tijdens de verlengingen, door de manier waarop Standard de match heeft doodgemaakt. Maar hij was ook al heel nerveus in de eerst helft. Clement ging toen ook al bij om het even welke actie in het oor van de vierde ref blazen. Wat dat betreft waren Clement en Sa Pinto elkaar waard", besloot Vandenbempt.

Lees ook: Vandenbempt veroordeelt gedrag van Standard: 'Nooit gezien in mijn carrière'