Standard valt in herhaling met irritant gedrag: 'Net zoals tegen Anderlecht'

Standard valt in herhaling met irritant gedrag: 'Net zoals tegen Anderlecht'

Gepubliceerd: zondag 18 maart 2018 om 16:56zo 18-03-2018 om 16:56

Bij KRC Genk waren ze na de verloren bekerfinale tegen Standard (1-0) niet te spreken over het gedrag van de Rouches. Peter Vandenbempt heeft begrip voor de reactie van de Limburgers, al plaats hij ook een kleine kanttekening.

"Bij Genk waren ze niet te spreken over het gedrag bij Standard, op en naast het veld", vertelde de analist bij Radio 1. "Na het doelpunt deden de Rouches er alles aan om niet meer te voetballen. Net zoals ze eerder al deden in de kwartfinales op Anderlecht, tot grote ergernis van Vanhaezebrouck.

"Ik noem het graag een Portugese manier om een resultaat vast te houden", vervolgde Vandenbempt. "Als tegenstander, in dit geval Philippe Clement, word je daar helemaal gek van. Als neutrale voetballiefhebber ook wel een beetje. Het is ook ongelooflijk wat zich allemaal langs de lijn afspeelt. Enkel het éérste fluitsignaal van ref Lardot is niet aangevochten."

Kanttekening
Toch zet Vandenbempt een kleine kanttekening. Ook het gedrag van Genk-trainer Clement was niet onberispelijk. "Ik begrijp dat hij opgewonden en geïrriteerd was tijdens de verlengingen, door de manier waarop Standard de match heeft doodgemaakt. Maar hij was ook al heel nerveus in de eerst helft. Clement ging toen ook al bij om het even welke actie in het oor van de vierde ref blazen. Wat dat betreft waren Clement en Sa Pinto elkaar waard", besloot Vandenbempt.

Lees ook: Vandenbempt veroordeelt gedrag van Standard: 'Nooit gezien in mijn carrière'

Plaats een reactie

Marcus_A +1745
zondag 18 maart 2018 om 17:04
Dat noemen ze actie - reactie: Sa Pipo probeert voortdurend scheidsrechters te beinloeden,moet je dan als,trainer van de tegenpartij op de bank blijven zitten...nee dan krijg je een soort opbod....maar zo theatraal als Sa Pipo dat deed, dat was bij Clement toch anders.
En hopelijk gaan we dat gedrag nu niet cultuur relativeren...
[Reactie gewijzigd op zondag 18 maart 2018 om 17:05]
Vind ik leuk
freejazz +1673
zondag 18 maart 2018 om 17:35
Ja, want ook Hein liet er zich aan vangen, wat heel begrijpelijk en menselijk is.
Vind ik leuk
CobraX +584
zondag 18 maart 2018 om 18:00
Tja wat had je verwacht van Standard? De enige manier waarop ze de beker konden winnen was met anti-voetbal. Dat hebben ze ons dit seizoen ook gelapt in de beker. Ik zou me kapot schamen als Anderlecht zo zou spelen.
Vind ik leuk
zondag 18 maart 2018 om 18:14
Arrogant kluutsakske diene Sa pinto , dat die nog niet op zijn muil gekregen heeft versta ik niet
Vind ik leuk
THOR4ever +2442
zondag 18 maart 2018 om 18:36
Groot verschil is wel dat Clement die eerste helft alle reden had om kwaad te zijn. Lardot was heel erg mild voor Standard toen.
Vind ik leuk
MoCa +265
zondag 18 maart 2018 om 19:10
Zal dit Cirque de Sclessin nog 10 dergelijke theaterstukken opvoeren in de play-offs met clown Sa Pipo en dat arrogant stukje Carcella, dan geef ik de raad aan de supporters van de andere ploeg gewoon thuis te blijven ! Er valt toch geen voetbal te zien, alleen theater. Arm Standard de merde !!!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws