Mulder onthutst na finale: Hij gedroeg zich als ontevreden kind

Mulder onthutst na finale: "Hij gedroeg zich als ontevreden kind"

18-03-2018 13:30
6

Jan Mulder heeft zaterdagavond aandachtig gekeken naar de bekerfinale. Hij zag niet bepaald een hartverwarmende wedstrijd en ergerde zich bovendien aan Mehdi Carcela.

Carcela werkte ook de supporters van Genk duidelijk op de zenuwen met zijn bijzonder trage wissel. Ook Mulder is geen fan van de flankspeler. "We hadden ons verheugd op een duel in het duel: de confrontatie Pozuelo-Carcela. De barre omstandigheden weerhouden de twee vedetten van een topprestatie. Pozuelo doet wat hij kan, Carcela gedraagt zich als een ontevreden kind", vertelt Mulder bij Het Laatste Nieuws.

"Niets lukt en de scheidsrechter krijgt de schuld. In het zicht van de overwinning gunt Sá Pinto hem een publiekswissel. Carcela demonstreert dan, waarom hij een vedette van provinciaal allooi is."

Van Mulder mag Carcela een toontje lager zingen. "In het buitenland kreeg hij geen poot aan de grond, maar terug in de schoot van de Luikse familie speelt de linkspoot weer aardig en dat wil Carcela weten ook: hij neemt afscheid met een kleine ereronde, een soort pirouette op de vierkante meter, armpjes in de lucht. Tergend langzaam. Niet van het veld af te krijgen. Buiten de lijnen aangekomen, wandelt Carcela provocerend langs de bank van Genk. Gert Verheyen wist het vooraf al: Pozuelo is beter."