Ik zie ook heel graag voetbal, maar dat is geen argument om systeem te houden

"Ik zie ook heel graag voetbal, maar dat is geen argument om systeem te houden"

18-03-2018 11:35
8

Dat voetballers een meer dan behoorlijke wedde verdienen, is algemeen bekend. In België genieten profspelers echter ook van fiscale voordelen. Als het van Kristof Calvo afhangt, is dat binnenkort verleden tijd. 

"Dit is niet fair", opent Calvo bij Het Nieuwsblad. Voetbalspelers uit ons land moeten namelijk minder sociale zekerheid betalen. In totaal ging het vorig seizoen bijvoorbeeld om een 'korting' van 70 miljoen euro. "Zulke kortingen voor voetballende grootverdieners kunnen niet. Voetbal is belangrijk en brengt mensen samen, maar zulke systemen zijn net geen promotie voor het voetbal", vindt Calvo.

De Mechelse politicus wil dan ook verandering. "Ik zie ook heel graag voetbal, en dat is inderdaad het geval voor heel veel mensen, maar dat is geen argument om dit systeem in stand houden. Mensen hebben ook heel graag fiscale rechtvaardigheid. En dat is hier duidelijk niet het geval. De cijfers tonen dat nog maar eens aan: dit is niet fair", herhaalt hij.

Sterke schouders
Het standpunt van Groen, de partij van Calvo, is kristalhelder. "Wie veel verdient, moet meer bijdragen aan onze sociale zekerheid", vertelt hij. "En als voetbal alsnog op een of andere manier gesteund wordt, mag de politiek daar zeker ook voorwaarden aan verbinden, bijvoorbeeld het versterken van de community werkingen van profclubs."