Standard legt Anderlecht vuur aan de schenen, Club Brugge blijft primus

Standard legt Anderlecht vuur aan de schenen, Club Brugge blijft primus

18-03-2018 07:45
3

Standard heeft zaterdagavond zijn achtste Beker Van België uit de geschiedenis gewonnen. De Luikenaars naderen zo weer op rivaal Anderlecht, maar Club Brugge blijft een eindje weg.

Standard begint stilaan een echte bekerploeg te worden. In de laatste zeven jaar wonnen ze liefst drie keer, terwijl Anderlecht al sinds 2008 moet wachten op een nieuwe bekerzege. Anderlecht zag Standard zo naderen tot op amper één zege, maar blijft hen nog altijd voor met negen zeges.

Club Brugge is nog altijd de leider met elf zeges, onder meer nog in 2015. Met achttien bekerfinales is het ook daar de primus, maar Standard heeft er nu ook wel zeventien. Anderlecht haalde nog maar dertien keer de finale.

In totaal hebben liefst 22 verschillende clubs al de Beker Van België gewonnen. In de top vijf vinden we ook nog Racing Genk (4) en AA Gent (3). Nog actieve clubs met twee zeges zijn Cercle Brugge, Zulte Waregem, Lierse, Antwerp, Lokeren en Union. KV Mechelen, FC Luik en Westerlo wonnen er eentje, naast heel wat clubs die al lang niet meer bestaan.