Geïrriteerde Clement voelt zich genaaid: “Is dat een nieuwe regel?”

Geïrriteerde Clement voelt zich genaaid: “Is dat een nieuwe regel?”

Gepubliceerd: zondag 18 maart 2018 om 00:08zo 18-03-2018 om 00:08

Philippe Clement stond zaterdag tijdens de bekerfinale in het verliezende kamp. Na de 1-0 nederlaag tegen Standard reageerde de trainer van KRC Genk voor de camera van Sporza.

Clement vond niet dat Standard als verdiende winnaar het veld afstapte. "Zij hebben hun kans gescoord. Wij waren de betere ploeg. Het hangt dikwijls van kleine details af. Vandaag is het naar de Standard-kant gevallen, maar als je naar heel de wedstrijd kijkt, vind ik dat wij veel meer verdienden om deze wedstrijd te winnen."

"Ik verwijt niemand iets vandaag van de spelers. Ze hebben allemaal het maximum gegeven. Ook de supporters hebben fantastisch achter de ploeg gestaan. Als je ziet waar we drie maanden geleden stonden en als je ziet hoe de ploeg vandaag vocht en in moeilijke omstandigheden bij momenten toch goed voetbal bracht … dan kan ik niet meer vragen op dit moment van deze jongens."

Over de arbitrage was Clement een pak minder tevreden. "Wat mij vandaag wel heel hard geïrriteerd heeft, is het stilleggen van het spel. Ik vind dat er veel te weinig effectieve speeltijd is geweest. Daardoor hebben we niet voldoende kansen gekregen om onze kansen te verdedigen tegen Standard. Er werd zelfs een speler genaaid op het veld. Vroeger moest je dan van het veld. Vandaag niet. Is dat een nieuwe regel? Dat duurt dan zo lang en toch komt die tijd er daarna niet bij. Dat was voor mij niet echt logisch."

Lees ookVideo(ref) onder vuur tijdens bekerfinale: "Wanneer stopt het theater?"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws