Emond is weer de held, de beker gaat mee naar Luik

17-03-2018 23:30
25

Standard heeft zaterdagavond beslag gelegd op de Beker van België. In de finale had het voldoende aan één doelpunt om KRC Genk te verslaan. Renaud Emond was weer de Luikse bekerheld. In de verlengingen kopte hij de Rouches naar de zege.

Op papier leek Genk – Standard een interessante affiche. Maar op een keihard veld was het in de eerste helft toch een pak minder. Niemand wilde een foutje maken en het vuur bleef uit. Voor de match was het er wel dankzij de fans, maar na het eerste fluitsignaal viel er minder te beleven.

In de eerste vijf minuten leken we nog een echte cupmatch te krijgen met twee/drie venijnige fouten van Standard, maar echt leuk werd het op de Heizel niet voor de pauze. Genk kwam wel almaar beter in de partij, maar veel kansen leverde dat niet op. Vukovic en Gillet – die de voorkeur kreeg op Ochoa – kenden 45 rustige minuten.

Beslissing in verlengingen
Wie in de tweede helft had gerekend op een interessantere pot voetbal, kwam bedrogen uit. De twee ploegen hielden elkaar constant in evenwicht. Pozuelo en Carcela kregen hun ploegen niet aan het voetballen. In de 86e minuut moest Gillet eindelijk eens een keer ingrijpen. De doelman reageerde na een corner knap op de kopbal van Aidoo.

Wat in 90 minuten tijd niet lukte, lukte wel meteen in het begin van de eerste verlenging. Na een goede voorzet van Carcela kopte Emond aan de tweede paal raak. Vukovic probeerde de bal nog uit zijn doel te slaan, maar de bal ging duidelijk over de lijn. De 0-1 voor Standard was al het zesde doelpunt van Emond in de bekercampagne van dit seizoen.

Circus Sa Pinto treedt weer op
Nadien begon het gekende spel van Standard in de beker weer. Bij een voorsprong werden al een truken van de foor bovengehaald. Carcela spande de kroon. Bij zijn vervanging in de 105e minuut bleef de Rouche (haast) op het veld staan om afscheid te nemen van het publiek. Christian Luyindama ontsnapte dan weer rood. Zelfs na de tussenkomst van de videoref kwam hij er van af met geel.

In de tweede verlenging probeerde Genk nog iets terug te doen, maar dat lukte niet. Standard plooide, maar brak niet. Vlak voor het einde kreeg Nastic nog rood. Aan de stand veranderde niets meer. Genk verloor zijn eerste bekerfinale. Standard trekt feestend de nacht en Europa in.