Manchester United naar de halve finale dankzij Lukaku

17-03-2018 22:51
1

Na Tottenham Hotspur heeft ook Manchester United zich geplaatst voor de halve finale van de FA Cup. Op Old Trafford werd Brighton & Hove Albion zaterdagavond met 2-0 verslagen.

United-manager José Mourinho gaf onder meer David de Gea rust. Daardoor stond Sergio Romero op het doel. Romelu Lukaku begon aan de match.

United speelde niet groots, maar kreeg in de eerste helft desondanks een paar prima kansen. Tien minuten voor rust was het voor de eerste keer raak. Na een scherpe voorzet van uitblinker Nemanja Matic knikte Lukaku bij de tweede paal hard binnen. Voor de Rode Duivel was het zijn 25e officiële treffer van het seizoen.

Jürgen Locadia kreeg daarna twee goede kansen op de gelijkmaker. In beide gevallen wist de spits geen doel te treffen. Die missers zou Brighton in de slotfase betreuren. Uit een vrije trap van Ashley Young kopte Matic in de 83e minuut raak.

Spurs won eerder op de dag met 3-0 van Swansea City. Christian Eriksen was in Wales de grote uitblinker. Zondag vinden de twee overige kwartfinales plaats: Wigan Athletic - Southampton en Leicester City-Chelsea. De halve finales worden in het weekend van 21/22 april gespeeld op Wembley.