Clement krijgt speciale raad voor bekerfinale: Laat hem op de bank beginnen

Clement krijgt speciale raad voor bekerfinale: "Laat hem op de bank beginnen"

17-03-2018 16:45

Philippe Clement kan zaterdagavond zijn eerste prijs winnen als coach van Racing Genk. Jacky Mathijssen is benieuwd hoe hij het gaat aanpakken en zou zelf Ruslan Malinovskyi op de bank laten.

Mathijssen wil namelijk anticiperen op de bloedvorm van Mehdi Carcela. "Ik zou, Clement zijnde, Malinovskyi op de bank laten starten en Wouters in de basis zetten. Dan heb je een dubbele buffer voor de defensie en extra lengte voor standaardsituaties. Met Buffel, Pozo, Trossard heb je nog voldoende offensieve mogelijkheden. Inclusief vrije trappen. Seck kan bovendien infiltreren. Op de twee flanken kan je hierdoor snelle, aanvallende jongens zetten", vertelt hij in Het Belang Van Limburg.

Later kan Clement de Oekraïner brengen als supersub. "Als je ziet dat Carcela, niet echt topfit, stilaan uitdooft, kan je Malinovskyi nog brengen. Een ruit op het middenveld bij Genk is in geen geval een optie. Dan komt Buffel minder tot zijn recht en die kan dit soort topwedstrijden beslissen."

De terugkeer van Leandro Trossard wordt sowieso een extra troef. "Standard heeft een tamelijk voorspelbaar spelpatroon. De Rouches voetballen ook graag in het duel. Dat is hun kracht. Daar zal Sa Pinto weinig aan willen veranderen. Tussen de linies kan je hen zeker pijn doen. Daarom brengt Clement best Trossard aan de aftrap. Kan hij 45 minuten aan? 60? Maakt niet uit. Laat hem de defensie van Standard uit positie halen."