De Mos teruggepakt na kritiek op Courtois: 'Negentien keer door de benen gespeeld'

De Mos teruggepakt na kritiek op Courtois: 'Negentien keer door de benen gespeeld'

Gepubliceerd: zaterdag 17 maart 2018 om 15:46za 17-03-2018 om 15:46

Aad de Mos was één van de critici die Thibaut Courtois de tegendoelpunten van Chelsea FC tegen FC Barcelona (3-0) aanwreef. De Nederlander liet zich bijzonder cru uit over onze nationale nummer één. Nico Dijkshoorn dient zijn landgenoot nu van repliek.

De Nederlandse columnist haalt de Mos helemaal door het slijk in zijn stukje in Het Nieuwsblad. 'Aad de Mos die kritisch spreekt over de fouten van een ander, dat is voor een Nederlander heel grappig om te lezen. Aad de Mos is onze mascotte. Sinds hij met een aan waanzinnigheid grenzende opeenvolging van handelingen Sparta uit Rotterdam liet degraderen, lachen wij ons gek om Aad', schrijft Dijkshoorn.

'Aad de Mos werd daar, als je het moet vergelijken met wat Thibaut Courtois gebeurde, negentien keer in een wedstrijd door de benen gespeeld. Hij zou daar ook een carrière van hebben kunnen maken. In volstrekte nederigheid je verlies pakken en niet zo hoog van de toren blazen. Aad de Mos doet al jaren lang het omgekeerde. Hij is fulltime analist. En dat is oergeestig', vindt de columnist.

Gefaald als trainer
'Daar zit hij, de man die Nederlandse teams liet spelen alsof ze aan de Paralympics meededen, en hij zit zonder enige reserve de fouten van Courtois te becommentariëren. Er is een groot verschil tussen Thibaut Courtois en Aad de Mos. Courtois werd te kijk gezet door de grootste speler ooit. Aad de Mos werd te kijk gezet door voetballers die niemand meer kent', eindigt Dijkshoorn.

Poll

De Mos biedt onvoldoende niveau als analist

(327 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws