Bijzondere eer voor Ciman: Veel druk, ben verantwoordelijk als er iets fout gaat

Bijzondere eer voor Ciman: "Veel druk, ben verantwoordelijk als er iets fout gaat"

Gepubliceerd: zaterdag 17 maart 2018 om 15:27za 17-03-2018 om 15:27

De overstap naar Noord-Amerika heeft Laurent Ciman allerminst windeiren gelegd. De verdediger geniet veel respect in de Major Soccer League en blijft bovendien tot de vaste kern van bondscoach Roberto Martinez behoren.

Ciman komt momenteel uit voor Los Angeles FC, een nieuwe club in de MLS. Daar valt onze landgenoot meteen een historische eer te beurt, want hij mag zich de eerste aanvoerder uit de piepjonge clubgeschiedenis noemen. "Ik verwachtte het eigenlijk wel een beetje", geeft de Waal toe op de clubwebsite. "Ik dacht dat ik de beste keuze was om het team te helpen, aangezien ik me door mijn posities steeds achter mijn teamgenoten bevind."

"Ik voelde me erg trots toen ik het veld opwandelde als kapitein. Terzelfdertijd plaatst het wel heel wat druk op mijn schouders, omdat ik in welke omstandigheden dan ook mijn beste niveau moet halen. Als er iets fout gaat, ben ik er verantwoordelijk voor. Ik moet de anderen in de juiste richting duwen", omschrijft Ciman zijn takenpakket. Martinez zal het graag horen.

Poll

Ciman moet mee naar het WK

(77 stemmen)

Plaats een reactie

Basvyncke +880
zaterdag 17 maart 2018 om 15:47
Bij gebrek aan beter moet hij mee. Na De grote vier ( Kompany, Vermaelen, Vertonghen en Alderweireld ) de nummer vijf... Net voor Kabasele en Boyata... Want eerlijk Dendoncker, Engels en Mechele zijn te groen, te jong, te onervaren of uit form
Vind ik leuk
bolclbr +1023
zaterdag 17 maart 2018 om 15:51
Engels en Mechele vormden wel jarenlang het vaste duo centrale verdedigers bij de jonge Rode Duivels (U17, U18, U19). En Mechele is al het ganse seizoen in grote vorm.
Vind ik leuk
Basvyncke +880
zaterdag 17 maart 2018 om 16:00
Vindt hem zeker niet slecht en zijn seizoen is perfect, maar hij is te onervaren in matchen tegen topspelers. Achteraan met 3 spelen vereist toch enige ervaring bij de spelers. Een Boyata is bv niet beter als het over voetbalkwaliteiten gaat maar heeft reeds enkele jaren Champions League ervaring met Celtic. Kabasele speelt in de premier league op ander niveau ook al is hij ook niet veel beter dan de jonkies... Engels, Mechele en Dendoncker zijn zeker onze toekomst, maar tis te vroeg. Hun respect voor een Neymar, Ronaldo of Messi is nog veel te groot. Zo groot dat het snel verandert in angst op het veld. We hebben mannen met baard nodig achterin...
Vind ik leuk
VeeDeeVee +19146
zaterdag 17 maart 2018 om 16:29
Serieus? Slechter dan Ciman kan volgens mij niet.
Vind ik leuk
azerty +1445
zaterdag 17 maart 2018 om 16:18
Ik vraag mij af of ze Ciman live nog hebben zien spelen ?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws