Bijzondere eer voor Ciman: Veel druk, ben verantwoordelijk als er iets fout gaat

Bijzondere eer voor Ciman: "Veel druk, ben verantwoordelijk als er iets fout gaat"

17-03-2018 15:27
5

De overstap naar Noord-Amerika heeft Laurent Ciman allerminst windeiren gelegd. De verdediger geniet veel respect in de Major Soccer League en blijft bovendien tot de vaste kern van bondscoach Roberto Martinez behoren.

Ciman komt momenteel uit voor Los Angeles FC, een nieuwe club in de MLS. Daar valt onze landgenoot meteen een historische eer te beurt, want hij mag zich de eerste aanvoerder uit de piepjonge clubgeschiedenis noemen. "Ik verwachtte het eigenlijk wel een beetje", geeft de Waal toe op de clubwebsite. "Ik dacht dat ik de beste keuze was om het team te helpen, aangezien ik me door mijn posities steeds achter mijn teamgenoten bevind."

"Ik voelde me erg trots toen ik het veld opwandelde als kapitein. Terzelfdertijd plaatst het wel heel wat druk op mijn schouders, omdat ik in welke omstandigheden dan ook mijn beste niveau moet halen. Als er iets fout gaat, ben ik er verantwoordelijk voor. Ik moet de anderen in de juiste richting duwen", omschrijft Ciman zijn takenpakket. Martinez zal het graag horen.