Dembélé, Alderweireld en Vertonghen mogen blijven dromen na 'walk in the park'

Dembélé, Alderweireld en Vertonghen mogen blijven dromen na 'walk in the park'

17-03-2018 15:17

Met speels gemak heeft Tottenham Hotspur zaterdagmiddag de halve finale van de FA Cup weten te bereiken. In Wales werd Swansea City op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Jan Vertonghen startte in de basis, Mousa Dembélé en Toby Alderweireld bleven 90 minuten op de bank.

Christian Eriksen speelde een fenomenale wedstrijd. De technicus maakte er de afgelopen seizoenen een traditie van om tegen Swansea uit te blinken en ook tijdens het bekertreffen was de Deense spelmaker de grote uitblinker. Eriksen opende de score in het Liberty Stadium in de elfde minuut met een lekker schot met links. Doelman Kristoffer Nordfeldt was kansloos.

Swansea had in de eerste helft werkelijk niets te vertellen. Tottenham was constant aan de bal, met liefst 80 procent balbezit tot gevolg. Nadat een doelpunt van Heung-Min Son wegens buitenspel was afgekeurd, werd het in de blessuretijd van het eerste bedrijf alsnog 0-2. Erik Lamela rondde een mooie solo goed af  in de verre hoek. 

Opleving
Na de pauze kwam er een kleine opleving bij The Swans. Spurs-doelman Michel Vorm moest zowaar twee reddingen verrichten. De wedstrijd was echter defintief gespeeld toen het via opnieuw Eriksen 0-3 werd in de 62e minuut. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij binnen.

Spurs werd zo de eerste ploeg die zich plaatste voor de halve finales van de FA Cup. De overige drie kwartfinales zijn Manchester United-Brighton & Hove Albion, Wigan Athletic - Southampton en Leicester City-Chelsea.