Ben nooit fan van Pocognoli geweest, hij is verdedigend makkelijk te pakken

"Ben nooit fan van Pocognoli geweest, hij is verdedigend makkelijk te pakken"

17-03-2018 14:51

De bekerfinale tussen KRC Genk en Standard belooft een open strijd te worden tussen twee elftallen die de laatste weken beter en beter in vorm geraken. Aimé Anthuenis werpt zijn blik op de opstelling van de Luikenaars. Daarbij spaart hij zijn kritiek niet.

In doel staat Ricardo Sa Pinto voor een lastige keuzen. Guillermo Ochoa is zijn vaste nummer één, maar in de bekercompetitie mocht Jean-François steevast opdraven. Voor Anthuenis bestaat er echter geen twijfel: Gillet moet keepen. "Omdat Gillet beter is dan Ochoa", stelt de oud-bondscoach in Het Nieuwsblad. "De beloftes over wie wel en niet speelt in de beker, ken ik niet."

"Ik vind wel dat Sa Pinto eindelijk zijn typeverdediging heeft gevonden. Cavanda, Laifis, Luyindama en Fai: die zijn zeer complementair. Maar Laifis is geschorst en die gaan ze missen. Ik denk trouwens dat Fai beter is op rechts, maar je zit daar met Cavanda", weet Anthuenis.

No Poco
Er moet Anthuenis nog iets van het hart. "Ik ben geen fan van Pocognoli", geeft hij toe. "Nooit geweest. Ik vergelijk hem wel eens met Obradovic van Anderlecht. Offensief oké en een goeie center, maar hij speelt te veel achteruit of breed. En bovendien is hij verdedigend gemakkelijk te pakken, zeker binnendoor."