Anthuenis bijzonder streng voor Genkenaar: Hij is geen leider

Anthuenis bijzonder streng voor Genkenaar: "Hij is geen leider"

17-03-2018 13:00
4

Zaterdagavond om 20u45 wordt de bekerfinale gespeeld, daarin nemen Racing Genk en Standard het teken mekaar op. Aimé Anthuenis geeft voor die amtch zijn analyse, maar is niet mals voor Alejandro Pozuelo.

Anthuenis pakte in 1998 de eerste beker voor Racing Genk, maar de ploeg van toen is niet te vergelijken met het huidige team. "Het grote verschil bij Genk vandaag: wij hadden naast technisch vermogen ook lopers. En meer kracht, wij konden 90 minuten pressing spelen, sommige ploegen geraakten niet eens over de middellijn", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

"Het huidige Genk moet vooral terugvallen op zijn voetballend vermogen. En op Pozuelo. Als die draait, draait heel Genk. Maar hij is ook niet de speler die gaat druk zetten, hij is geen leider. Geen Delbroek of Kimoni: dat waren jachthonden."

Ook qua spitsen is de selectie volgens Anthuenis mager. "Voorin missen ze iets. Karelis doet het niet slecht, maar is die veel beter dan Samatta of Ingvartsen? Ze gaan nood hebben aan de beste Buffel. En ik zou starten met Leandro Trossard, zondag goed ingekomen tegen Gent, naast en achter Karelis."