Anthuenis bijzonder streng voor Genkenaar: Hij is geen leider

Anthuenis bijzonder streng voor Genkenaar: "Hij is geen leider"

Gepubliceerd: zaterdag 17 maart 2018 om 13:00za 17-03-2018 om 13:00

Zaterdagavond om 20u45 wordt de bekerfinale gespeeld, daarin nemen Racing Genk en Standard het teken mekaar op. Aimé Anthuenis geeft voor die amtch zijn analyse, maar is niet mals voor Alejandro Pozuelo.

Anthuenis pakte in 1998 de eerste beker voor Racing Genk, maar de ploeg van toen is niet te vergelijken met het huidige team. "Het grote verschil bij Genk vandaag: wij hadden naast technisch vermogen ook lopers. En meer kracht, wij konden 90 minuten pressing spelen, sommige ploegen geraakten niet eens over de middellijn", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

"Het huidige Genk moet vooral terugvallen op zijn voetballend vermogen. En op Pozuelo. Als die draait, draait heel Genk. Maar hij is ook niet de speler die gaat druk zetten, hij is geen leider. Geen Delbroek of Kimoni: dat waren jachthonden."

Ook qua spitsen is de selectie volgens Anthuenis mager. "Voorin missen ze iets. Karelis doet het niet slecht, maar is die veel beter dan Samatta of Ingvartsen? Ze gaan nood hebben aan de beste Buffel. En ik zou starten met Leandro Trossard, zondag goed ingekomen tegen Gent, naast en achter Karelis."

Plaats een reactie

rachten +26
zaterdag 17 maart 2018 om 13:32
Pozzuelo is geen leider ? Maar wel een schitterende voetballer die tegenstanders uitschakelt met ongelooflijke schijnbewegeningen en dribbels, die geniale passes verstuurt en af en toe prachtige goals scoort.
Delbroek en Kimoni waren jachthonden, maar dergelijke beestjes kunnen (normaal gezien) niet "voetballen", maar wel dus wat rondspringen en rondhollen.
Een 70+er zou toch af en toe eens een hersenscan moeten laten nemen :)
Vind ik leuk
firedwarf +3384
zaterdag 17 maart 2018 om 14:34
Kimoni speelde CV bij Genk tentijde van Aimé Net als delbroek ( die wel nog af en toe CVM speelde) denk dat je eerder clement bedoelde langs gudjohnsson of stroy...
Vind ik leuk
w-b forever +1079
zaterdag 17 maart 2018 om 14:16
Op wat slaagt uw reactie man!!! Over een hersenscan gesproken.
Vind ik leuk
firedwarf +3384
zaterdag 17 maart 2018 om 14:33
Heeft wel gelijk ,natuurlijk waar vergelijkt aimé mee? Een thordur gudjohnsson? Een Skoko... Die mannen waren meer leider maar qua techniek ook wel minder aan deze pozuelo... Feit is gewoon met pozzuelo zet je er best een loopwonder of 2 lopers langs idd...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws