'Clement had hét, bij Leko zag ik het zo nog niet meteen'

'Clement had hét, bij Leko zag ik het zo nog niet meteen'

17-03-2018 12:04
1

Philippe Clement is goed begonnen aan zijn carrière als trainer. Na sterke resultaten bij Waasland-Beveren trok KRC Genk hem aan. Aimé Anthuenis had al vroeg gezien dat er een trainer in Clement schuilt.

De ex-coach van Genk had Clement in het verleden onder zijn hoede als speler. Volgens hem zat er zeker een potentiële trainer in Clement. "Ik heb er veel gehad. En van sommigen zag ik het meteen", zegt hij."De Boeck, Vanderhaeghe, Staelens, Oliveri,

De Wilde, Crasson, Clement... Neem er nog Ivan Leko bij ook, die had ik bij Beerschot. Al zag ik het bij hem nog niet zo meteen. Maar allemaal spelers uit de centrale as, hé", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Maniakaal
De ex-trainer is bijzonder lovend over hem. "Clement hád het. Hij coachte toen al veel op het veld. Hij was en is ook maniakaal, hij is er dag en nacht mee bezig. Hij kan al raar doen, hij wordt ook nog wel een beetje zot als hij lang genoeg trainer blijft", lacht Anthuenis.

Volgens Anthuenis maakte Genk dan ook de juiste keuze met Clement. "De juiste over-mijn-lijk-mentaliteit. Men zei wel dat hij uitstraling miste, maar hij heeft zijn kans gegrepen. The right man on the right place, daar ben ik van overtuigd. En hij heeft een bestuur dat naar hem wil luisteren. Zoals ik had", besluit Anthuenis.