Opnieuw geen Genkse titel volgend seizoen? Ze zitten onder de top

Opnieuw geen Genkse titel volgend seizoen? "Ze zitten onder de top"

zaterdag 17 maart 2018 om 10:52

Dit seizoen begon Genk aan de Jupiler Pro League met titelambities. Aan het begin van Play-Off 1 zijn die echter al als sneeuw voor de zon weggesmolten. Volgens Aimé Anthuenis moet men ook volgend seizoen niet denken aan een titel.

Op de vraag of Genk titelambities mag koesteren, was de ex-coach van Genk duidelijk. "Neen. Of er zou in elke linie kwaliteit moeten bijkomen", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Het bewijs: ze zijn niet verder geraakt dan plaats vijf. Ze zitten net onder de top", zegt de ex-trainer van de Limburgers.

Hoop
Toch is er volgens hem nog een klein sprankeltje hoop. "Al is het voor clubs als Genk of Gent door die - voor mij onmogelijk te begrijpen - halvering van de punten iets gemakkelijker nog eens kampioen te spelen in Play-Off 1", geeft hij aan.

Als Genk tóch de titel wil winnen, moeten de Limburgers volgens hem meer macht geven aan Clement. "En nog een voorwaarde: het bestuur moet Clement voldoende sportieve bevoegdheden geven", besluit hij.

Poll

Is de huidige ploeg van Genk sterk genoeg om de titel te pakken?

(235 stemmen)

Plaats een reactie

stama +504
zaterdag 17 maart 2018 om 11:16
Weer een uitspraak van iemand die in het verleden is blijven steken. Zeer zeker een voetbalkenner, maar moet beseffen dat het voetbal en zijn omgeving zeer sterk is veranderd. Meer macht aan trainer? In tijden waar een contract enkel een vodje papier is. Voetbal is een miljoenen business geworden waar nu eenmaal structuren nodig zijn om het één op het ander af te stemmen. Anders kan je beter bij een amateurploegje gaan trainen, daar zijn vaak trainers nog aan de macht. Overleg moet er zijn, maar een technisch directeur heeft meer taken en heeft verantwoording af te leggen tov de beleidsmakers en of aandeelhouders. Trouwens wat als KRC dit jaar niet had af te rekenen met zoveel kwetsuren van beslissende spelers?
[Reactie gewijzigd op zaterdag 17 maart 2018 om 11:16]
Vind ik leuk
zaterdag 17 maart 2018 om 15:25
Wat als mijn tante kloten had?
Vind ik leuk
zaterdag 17 maart 2018 om 15:41
Helemaal akkoord tot aan de kwetsuren. Die krijgt elke ploeg te verduren. Net als arbitrale fouten en ongunstige timing om een ploeg in form te moeten bekampen. Dat maakt voetbal juist mooi en onvoorspelbaar...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Opnieuw geen Genkse titel volgend seizoen? "Ze zitten onder de top"