De ideale gecombineerde elf: Flanken voor Standard, Genks centrum

De ideale gecombineerde elf: Flanken voor Standard, Genks centrum

16-03-2018 19:04
2

Alle ogen zijn zaterdag gericht op Standard en KRC Genk. De twee vechten het uit in de Bekerfinale. Twee ploegen met heel wat getalenteerde spelers. Maar wat is nu het best gecombineerde elftal. VoetbalPrimeur.be kwam tot de volgende elf.

In doel was het kiezen tussen Danny Vukovic en Guillermo Ochoa. Twee getalenteerde doelmannen, maar de Mexicaanse international kreeg toch de voorkeur op Vukovic, die het vooral aan het begin van dit seizoen moeilijk had.

Verdedigers
Achterin kunnen beide ploegen rekenen op enkele sterke spelers, zeker in het centrum van de verdediging. Christian Luyindama was een zekerheidje. De Congolees acteert op een bijzonder hoog niveau. Ook Colley werd uiteindelijk verkozen boven spelers zoals Aidoo en Laifis.

Op rechts en links krijgen de Standard-spelers de voorkeur. Sébastien Pocognoli is wisselvallend, maar dankzij zijn ervaring krijgt hij toch net de voorkeur. Luis Pedro Cavanda wordt elke week beter en wint de strijd van Clinton Mata.

Middenvelders
Ook op het middenveld staan er heel wat getalenteerde spelers. Razvan Marin valt er net uit, maar Paul-José Mpoku en Ruslan Malinovskyi zijn met hun creativiteit niet weg te denken uit dit elftal. Op de 10 is het smaakmaker Alejandro Pozuelo die zijn ploegmaats moet bedienen.

Op het middenveld zijn de flanken ook voor de Standard-spelers. Mehdi Carcela is misschien wel de beste speler in België momenteel en kan op zijn eentje de bekerfinale beslissen. Op links kozen we bijna voor Leandro Trossard, maar die is nog maar net terug uit blessure. Junior Edmilson heeft dan toch net wat meer wedstrijdritme.

Aanvaller
Voorin was het kiezen tussen bekerheld Renaud Emond of Nikolaos Karelis. Twee spitsen die het doel weten te vinden en na een moeilijk seizoensbegin (door blessures of andere redenen) nu aan een goed seizoenseinde bezig zijn. De keuze viel net op de Griekse spits van Genk.

Heb jij een andere ideale elf voor ogen? Zet het dan in de comments!