Chelsea-ploegmaats doen sterspeler Hazard te kort: 'Vernietigende cijfers'

Chelsea-ploegmaats doen sterspeler Hazard te kort: 'Vernietigende cijfers'

16-03-2018 17:29

Voor de dubbele confrontatie van Chelsea FC met FC Barcelona waren veel schijnwerpers gericht op Eden Hazard, maar de Rode Duivel kon zich niet op gelijke hoogte met Lionel Messi hijsen. Volgens Stef Wijnants ligt dat verre van aan hem alleen.

'Net als bij Messi zitten de voetbalfans op het puntje van hun stoel als Hazard in balbezit komt. Helaas voor Hazard stopt daar de vergelijking al snel. De statistieken van Messi worden enkel overtroffen door ene Cristiano Ronaldo, Hazard mag niet eens de veters van beiden binden', klinkt de Sporza-journalist hard.

'Hazard is geen 9, zelfs geen valse 9 en dus een echte killer zal hij nooit worden. Maar een koning van de assists zou de Rode Duivel wel kunnen/moeten zijn. Maar daarvoor zouden zijn ploegmaats efficiënter met de gecreëerde kansen moeten omgaan. Na 26 matchen staat Hazard nog altijd maar op twee assists in open spel en één op een standaardsituatie. Vernietigende cijfers. En toch is de kleine dribbelaar samen met Mesut Özil de enige die vaker dan eenmaal zes kansen heeft gecreëerd', berekende Wijnants.

Richting Madrid?
Meer dan ooit klinkt de lokroep van Real Madrid luid. Door de troebele relatie met trainer Antonio Conte lijkt een vertrek dan ook aan de orde. Dat zou hem enkel maar goed kunnen doen, denkt Wijnants. 'Een afwerker à la Suarez, Ronaldo, Agüero of Lewandowski en een aanvallender tactisch plaatje zouden de Rode Duivel wellicht een beter rapport bieden. Is een vertrek uit Londen daarom aan de orde?'