Carrasco zet controversiële selectie geen kracht bij: opnieuw kansloze nederlaag

Carrasco zet controversiële selectie geen kracht bij: opnieuw kansloze nederlaag

16-03-2018 16:37
2

Ook op speeldag drie van de Chinese Super League zal Yannick Carrsco zich niet geamuseerd hebben. De Rode Duivel ging met Dalian Yifang alweer de boot in, ditmaal thuis tegen Beijing Guoan. 0-3 werd het uiteindelijk.

Na een kwart wedstrijd was een goed resultaat behalen al 'mission impossible'. Toen stonden de bezoekers immers al 0-2 voor. Na de pauze deden de hoofdstedelingen daar nog een derde bij. Ook Carrasco, die opnieuw uitgespeeld werd als diepe spits, kon het tij dus niet keren. Na 59 minuten pakte hij wel geel.

Dalian Yifang promoveerde vorig seizoen naar de hoogste klasse en hoopte meteen bovenin mee te draaien, maar dat valt voorlopig vies tegen. Carrasco en co staan momenteel troosteloos laatste. Na drie speeldagen luidt de balans als volgt: nul punten, nul goals gemaakt en dertien tegentreffers. Toch een verschilletje met het niveau bij Atlético Madrid ...

Eén troost heeft Carrasco wel: bondscoach Roberto Martinez riep hem eerder op de dag op voor de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië. Daar was de laatste weken nochtans kritiek op gekomen. Volgens sommige waarnemers kan de vleugelspeler in China nooit voldoende niveau halen om WK-waardig te zijn.