Brits kledingmerk onder vuur: shirt verwijst naar ramp met 96 Liverpool-doden

Brits kledingmerk onder vuur: shirt verwijst naar ramp met 96 Liverpool-doden

16-03-2018 11:51
2

Het Britse kledingbedrijf Topman is diep door het stof gegaan nadat het een rood t-shirt met het getal 96 op de achterkant heeft gelanceerd. Het bedrijf kreeg veel klachten over het shirt, dat een ongepaste verwijzing zou zijn naar de Hillsborough-ramp in 1989.

Destijds kwamen er 96 Liverpool-supporters om het leven in het stadion van Sheffield Wednesday. Nadat Topman werd bedolven onder klachten en negatieve publiciteit, heeft het bedrijf besloten om het controversiële t-shirt uit de handel te halen. "Topman biedt iedereen die zich beledigd voelt door dit shirt zijn welgemeende excuses aan", wordt een woordvoerder geciteerd door Sky Sports.

Het bedrijf benadrukt echter dat het geen enkele verwijzing naar de Hillsborough-ramp wilde maken. "Het design is geïnspireerd op het nummer What Goes Around Comes Around van Bob Marley (met onder meer de ongelukkig gekozen lyrics 'It's called Karma baby and it goes around', red.). Het getal 96 verwijst naar het jaartal 1996, toen het nummer werd uitgebracht."