Filipe Luis loopt beenbreuk op: WK-debuut op 32-jarige leeftijd in gevaar

Filipe Luis loopt beenbreuk op: WK-debuut op 32-jarige leeftijd in gevaar

16-03-2018 11:42
1

Voor Filipe Luis zit het voetbalseizoen 2017/2018 er naar alle waarschijnlijkheid op. De Braziliaanse linksback van Atlético Madrid viel tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou geblesseerd uit en moest per brancard het veld verlaten.

De 32-jarige vleugelverdediger werd op ongelukkige wijze geraakt door zijn tegenstander Éder, nadat hij een schot van de Portugese EK-held tegen probeerde te houden. Bij terugkeer in Madrid is de Braziliaan direct uitvoerig getest door het medisch personeel van Los Rojiblancos. Deze heeft een beuk in het linker kuitbeen van Luis geconstateerd, meldt Atlético vrijdagochtend via de clubsite.

De kans dat Luis dit seizoen nog in actie zal komen voor Atlético, is gering. Voor een dergelijke blessure staat normaal gesproken zes tot acht weken hersteltijd. Wanneer een operatie noodzakelijk blijkt te zijn, kan Luis echter minimaal een half jaar uit de roulatie zijn. In dat geval ziet hij ook een mogelijk debuut op het WK aan zijn neus voorbij gaan.