Cercle heeft boodschap voor stadsgenoot Club: Dat zal bepalend zijn

Cercle heeft boodschap voor stadsgenoot Club: "Dat zal bepalend zijn"

16-03-2018 10:00
8

Volgend seizoen krijgen we opnieuw een Brugse derby in de Jupiler Pro League. Cercle Brugge heeft namelijk de promotie afgedwongen. De relaties tussen beide clubs zijn de laatste jaren niet best, ook al omdat Cercle meermaals weigerde mee te betalen voor een nieuw veld. Gaat dat volgend seizoen wél gebeuren?

Voorzitter Frans Schotte krijgt die vraag bij Krant Van West-Vlaanderen. "Of Cercle het stadion en de grasmat zal blijven delen met Club Brugge? Zolang we het stadion delen, delen we ook de grasmat. De bedoeling is om voor de komende jaren met Club en de stad Brugge overeen te komen. Die overeenkomst loopt in 2019 af. Daarom dringt een nieuwe zich op. De snelheid waarmee Club verhuist zal hierbij bepalend zijn."

Ook de krant zelf ziet dat het stadiondossier van Club een grote invloed zal hebben. “Alles hangt af van de ontwikkeling van het stadiondossier van Club Brugge. Ondertussen zijn de twee Brugse teams aan elkaar overgeleverd. Dit seizoen wou Cercle niet meebetalen voor een vernieuwde grasmat, Club maakte zich druk om vernielingen aan die mat zaterdag. Club en Cercle moeten op korte termijn op zoek naar een goede symbiose.”