Belgische club krijgt bakken kritiek: Een voorbeeld van hoe het niet moet

Belgische club krijgt bakken kritiek: "Een voorbeeld van hoe het niet moet"

16-03-2018 09:45
2

Er was vorig weekend heel wat te doen omtrent de wedstrijd tussen KAS Eupen en Royal Excel Moeskroen. Laatstgenoemde zou de thuisploeg wel bijzonder makkelijk aan een 4-0 zege hebben 'geholpen'. Peter Vandenbempt blikt nogmaals terug.

De radioman zag hoe Moeskroen-voorzitter Johan Declerck hard was voor eigen speler Diedhiou. "De voorzitter van Moeskroen sprak zijn gehoor vermanend toe, maar niet alle woorden die hij sprak waren even wijs", aldus Vandenbempt in Het Laatste Nieuws.

De preses van Moeskroen wilde echter niet weten van omkoping of wat dan ook. Een ongelukkige uitspraak, aldus Vandenbempt. "Declerck stak voor al zijn spelers zijn hand in het vuur. Geen aanrader nochtans. Vorig jaar had zijn club zich "op zeer correcte wijze" gered, op het veld van KV Kortrijk. De meningen daarover lopen uiteen."

Gedegouteerd
"De Henegouwse club wordt geciteerd als een voorbeeld van hoe het niet mag/moet. De voorzitter was gedegouteerd. Natuurlijk zijn Patrick Declerck en AD Paul Allaerts geen mensen die wedstrijden kopen of verkopen. Maar de voorzitter had toch vooral heel boos moeten zijn op zijn spelers voor de makke vertoning", besluit hij.