Genk-kapitein droomt van tweede bekerwinst: 'Dat is zeker niet uitgedoofd'

Genk-kapitein droomt van tweede bekerwinst: 'Dat is zeker niet uitgedoofd'

15-03-2018 23:54
2

De 37-jarige Thomas Buffel kan zaterdagavond met KRC Genk zijn tweede beker van België winnen. Het einde van zijn carrière komt steeds dichterbij, maar toch blijft de kapitein van de Limburgers enorm ambitieus.

"Ik heb nog steeds die drive om ­beslissend te zijn en ga proberen zolang mogelijk genieten van op dat veld te staan", vertelde Buffel aan Het Laatste Nieuws. "Vraag maar eens aan mensen die een mooie carrière gehad hebben, maar intussen gestopt zijn. Sonck, De Vlieger, De Bilde...Ze zullen allemaal hetzelfde zeggen: 'Eens je stopt, is het ook effectief gedaan.' Je kan wel terugkijken op je carrière, maar je kan ze niet meer beleven."

Aan stoppen denkt de veteraan dus nog niet. Zelfs niet als hij zaterdag een tweede beker kan pakken met Genk. "Ik zou die beleving missen. Als ik die reactie zie bij Chiellini of bij ­Buffon na hun overwinning met ­Juventus tegen Tottenham... Dat is toch prachtig? Dat vuur zit er bij mij ook nog. Dat is zeker niet uitgedoofd. Maar ik ben ook realist. Op mijn leeftijd bekijk je het eerder van week tot week of van maand tot maand dan van jaar tot jaar", besloot Buffel.