Marseille en Lazio naar volgende ronde, Sporting moet nog nagelbijten

15-03-2018 20:55

Olympique Marseille heeft Athletic Bilbao over twee wedstrijden verslagen. Ook RB Leipzig en SS Lazio hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League.

Athletic Bilbao - Olympique Marseille
De Fransen hadden een week eerder met 3-1 gewonnen en konden dus vol zelfvertrouwen afreizen naar Spanje. Ook in de return bleek de nummer drie van de Ligue 1 een maatje te groot voor Bilbao. Door doelpunten van Dimitri Payet (penalty) en Lucas Ocampos stond het na 52 minuten spelen 0-2 voor. Inaki Williams deed nog wat terug, maar het was lang niet genoeg om Marseille nog in de problemen te brengen.

Dynamo Kiev - SS Lazio
Lazio moest vol aan te bak tegen Dynamo Kiev: de thuiswedstrijd was geëindigd in 2-2. Gelukkig voor de Italianen maakte Lucas Leiva halverwege de eerste helft de bevrijdende 0-1. De thuisploeg probeerde het tij te keren, maar zonder succes: De Vrij maakte met een intikker aan alle twijfel een einde door in de slotfase te tekenen voor de 0-2. Jordan Lukaku mocht twintig minuten meespelen.

Zenit St. Petersburg - RB Leipzig
RB Leipzig kende zeker géén makkelijke avond. De eerste wedstrijd werd door Leipzig met 2-1 gewonnen, waardoor de 1-1 ruststand in de return nog alles behalve zekerheid bood. In de 82ste minuut weigerde Timo Werner het duel vanaf de strafschopstip te beslissen maar daar kwam de Duitse spits mee weg. Zenit wist er geen verlenging uit te slepen, waardoor Leipzig een ronde verder gaat.

Viktoria Plzen - Sporting Lissabon (LIVE)
Stand 2-0 voor Plzen (2-2 over twee wedstrijden). Bas Dost mist in blessuretijd een penalty, waardoor de ploegen gaan verlengen.