Moeilijke keuzes voor Martinez: het buitenland of spelers van Club en RSCA?

Moeilijke keuzes voor Martinez: het buitenland of spelers van Club en RSCA?

15-03-2018 18:35
6

Roberto Martinez maakt vrijdagmiddag zijn selectie bekend voor de oefenwedstrijd tegen Saoedi-Arabië. Er worden heel wat nieuwe of niet vaak gebruikte spelers in de selectie verwacht. Eddy Snelders geeft er zijn kijk op.

Naast Anthony Limbombe zet de analist Dennis Praet en Hans Vanaken op de eerste rij met kanshebbers om geselecteerd te worden. Ook Brandon Mechele en Pieter Gerkens kunnen erbij zijn, maar moeten volgens hem nog wat geduld oefenen.

"Ik denk dat zij iets verder in de vijver zitten. Gerkens zit in volle ontwikkeling en haalt nog niet het niveau en de ervaring die nodig zijn bij de nationale ploeg. Bij Mechele moet je afwachten wat er zal gebeuren in de Play-Offs", klinkt het bij Sporza.

Verdedigende problemen
Mechele heeft echter wel een voordeel. "We moeten wel beseffen dat de spoeling achteraan dun is. Kompany blijft sowieso een vraagteken, Alderweireld is dat momenteel en bij Vermaelen is de opeenvolging van matchen ook een vraag."

Engels schuift iemand anders naar voren. "Dan moet je ook aan Bjorn Engels denken. Hij is wat uit het gezichtsveld verdwenen, maar hij speelt bij een Griekse topclub en je mag hem niet zomaar wegschuiven", zegt hij.

"Nicolas Lombaerts? Achteraan is het sowieso uitkijken naar elk valabel alternatief. Als dat drietal met Kompany wegvalt, dan zul je sowieso kwaliteitsverlies hebben. Dat zag je op het EK", aldus Snelders.