Beerschot-Wilrijk hekelt ook de rol van de KBVB: ''Wij zijn geen kleine kinderen''

Beerschot-Wilrijk hekelt ook de rol van de KBVB: ''Wij zijn geen kleine kinderen''

15-03-2018 11:43
8

Beerschot-Wilrijk heeft een bittere nasmaak overgehouden aan de verloren titelmatch tegen Cercle Brugge (3-1). In een open brief doet de club zijn beklag over zowel Cercle als de Belgische Voetbalbond.

Beerschot-Wilrijk had veel aan te merken op de behandeling die de meegereisde supporters hebben gehad. De Kielse Ratten beklaagden zich eveneens over zaken die zijn een kampioen onwaardig vonden. De clubleiding heeft ook bedenkingen en vragen bij de KBVB, want de verliezend finalist voelt zich onrecht aangedaan.

'Waarom bij voorbeeld stuurt u ons op 7 maart om 07.58 uur een mail met de vraag waarom u nog geen ontvangstbevestiging hebt ontvangen omtrent de beslissing aangaande Alexander Maes, terwijl u maar al te goed weet dat u - wellicht vergeten - geen mail naar ons hebt verstuurd? Waarom probeert u ons op die manier te foppen en met een kluitje in het riet te sturen? Wij zijn geen kleine kinderen hoor die je iets probeert wijs te maken', klinkt het op de eigen website.

Ook de aanstelling van ref Alexandre Boucaut zit Beerschot-Wilrijk dwars. 'Waarom stuurt u een scheidsrechter die in 1A niet meer mag fluiten? Vindt u 1B zo minderwaardig? Het was nochtans de allesbeslissende promotiewedstrijd.' Boucaut speelde een cruciale rol door Cercle in de slotminuut de beslissende penalty toe te kennen.

Respect
'Wij hopen dat u ons ongenoegen begrijpt en we gaan er tezelfdertijd ook vanuit dat u ons recht op vrije meningsuiting waardeert. Wij zijn immers geen ruziezoekers, integendeel. Het enige dat wij vragen is een gelijke behandeling en een klein beetje respect voor alle inspanningen die we gedurende de afgelopen vijf jaar hebben geleverd', besluiten de bestuurders en investeerders.

Lees ook: Beerschot-Wilrijk schrijft open brief aan Cercle en is niet mals: ''Ondermaats''