Van Gaal neemt Courtois eveneens onder vuur: ''Een grote blunder''

Van Gaal neemt Courtois eveneens onder vuur: ''Een grote blunder''

15-03-2018 09:39
4

Louis van Gaal was woensdagavond voor het Nederlandse Ziggo Sport analist bij het Champions League-duel tussen FC Barcelona en Chelsea (3-0). De voormalig succescoach oordeelde hard over Thibaut Courtois, die de bal twee keer door de benen kreeg geschoten door Lionel Messi.

Van Gaal vond dat Courtois met name bij de 1-0 enorm in de fout ging. "De wedstrijd werd al vroeg op zijn kop gezet door een blunder van Courtois'', vliegt Van Gaal er streng in. ''Dat vind ik echt een grote blunder, want die bal kon er gewoon niet in. Als je Frans Hoek als keeperstrainer gehad had, had je je benen gesloten...", verwijst hij naar de oud-keeperstrainer van onder andere Ajax, FC Barcelona, Bayern München en het Nederlands elftal.

Franky Van der Elst is dan milder voor de doelman van de Rode Duivels. "Thibaut Courtois speelde een ongelukkige wedstrijd. Hij nam achteraf de eerste goal voor zijn rekening, maar dat is misschien wat te streng. Het blijft toch een vervelende bal. Ook bij de derde goal ging de bal door zijn benen, maar ook daar zou ik niet van een fout spreken'', oordeelt Van der Elst tegenover Sporza.

De analist vervolgt: "Er was ook een moment in de tweede helft waarop hij een fout maakte bij het uitvoetballen. Hij heeft misschien het gevoel dat hij beter kon doen over de hele wedstrijd bekeken, maar het is niet zo dat er geflaterd werd."

Lees ook: Engelse pers haalt Courtois helemaal onderuit na blunder in Champions League