Het wordt vermoeiend voor paars-wit: 'Anderlecht meest benadeeld in Play-Off 1'

Het wordt vermoeiend voor paars-wit: 'Anderlecht meest benadeeld in Play-Off 1'

15-03-2018 06:58
33

Na de bekendmaking van de kalender van Play-Off 1 was er een grote teleurstelling bij RSC Anderlecht. De club voelde zich benadeeld door de drukke kalender met weinig hersteldagen. De Brusselaars krijgen ook gelijk van Bart Caubergh.

Volgens Vanhaezebrouck had Anderlecht tijdens Play-Off 1 een groot nadeel door het groot aantal midweekwedstrijden. Bart Caubergh, voormalig conditietrainer van onder meer KRC Genk, geeft hem op zijn eigen blog gelijk.

'Bij de bekendmaking van een kalender kijk ik met extra aandacht naar het aantal (herstel)dagen tussen alle wedstrijden want dit is van zeer groot belang. Het aantal dagen dat een team immers heeft om te herstellen van de vorige wedstrijd en om de volgende wedstrijd voor te bereiden heeft een grote invloed op prestaties en blessures', klinkt het.

Meest benadeeld
'Het blijkt idat RSC Anderlecht het meest benadeeld is in Play-Off 1', schrijft de conditietrainer. 'Club Brugge, Charleroi en Gent spelen twee wedstrijden na amper twee hersteldagen. Genk en Standard spelen amper één wedstrijd met twee hersteldagen. Anderlecht drie wedstrijden', merkt hij op.

Caubergh stelt een oplossing voor. 'Om eerlijke Play-Offs te hebben, moeten er steeds drie hersteldagen zijn tussen alle wedstrijden. Volledig herstel is immers niet mogelijk in slechts twee hersteldagen. Onvolledig herstel (dus nog steeds vermoeidheid) heeft een negatieve invloed op zowel prestatie als blessures', aldus Caubergh.