Uitblinker Messi kegelt Courtois en Hazard uit de Champions League

14-03-2018 22:39
4

FC Barcelona heeft woensdagavond de kwartfinale van de Champions League bereikt. Dankzij een uitblinkende Lionel Messi, die zijn honderdste doelpunt in het miljardenbal maakte, werd Chelsea met 3-0 verslagen. De heenwedstrijd in Londen was nog in 1-1 geëindigd.

Barça schoot uit de startblokken in Camp Nou en stond binnen drie minuten op voorsprong. Messi wist Chelsea-doelman Thibaut Courtois uit een moeilijke hoek te verrassen en door de benen te spelen. Het was het snelste doelpunt ooit van de Argentijnse geweldenaar. Na twintig minuten stond Messi ook aan de basis van de 2-0. Cesc Fabregas verloor de bal, waarna de Messi ploeggenoot Ousmane Dembélé op maat bediende. De Fransman schoot kiezelhard raak.

Chelsea liet zich niet ontmoedigen door de valse start, maar Marcos Alonso trof de vuisten van Marc-André Ter Stegen en N'Golo Kanté schoof de bal voorlangs. Op slag van rust was ook de grootste kans van de Londenaren voor Alonso. De Spanjaard krulde een vrije trap schitterend richting de korte hoek, maar via de buitenkant van de paal ging de bal naast.

The Blues memoreerden halverwege aan de memorabele 2-2 uit 2012, toen Chelsea zich terugknokte na een 2-0 achterstand om ten koste van Barça de finale te bereiken. Zo'n comeback zat er woensdag echter niet in, hoewel de bezoekers lange tijd zeker niet de mindere waren van de Catalanen. Nadat Chelsea tevergeefs om een strafschop had gevraagd voor een duw in de rug van Alonso, besliste de thuisploeg het duel.

In de 63ste minuut deed een Messi-moment Chelsea de das om. De Argentijn plaatste een fraaie versnelling en rondde op karakteristieke wijze met links af. De onfortuinlijke Courtois zag de bal opnieuw door zijn benen gaan. Voor Messi was het zijn honderdste goal in de Champions League.

Bij Chelsea was daarna alle hoop verdwenen. Barcelona kijkt reikhalzend uit naar de loting van vrijdag.