Bayern klaart klus in stijl: Besiktas met 8-1 afgedroogd over twee duels

Bayern klaart klus in stijl: Besiktas met 8-1 afgedroogd over twee duels

14-03-2018 19:50

Bayern München heeft de klus in stijl geklaard in Istanbul. Na de 5-0 zege in de heenwedstrijd, was de Rekordmeister ook in het tweede duel te sterk voor Besiktas: 1-3.

Bayern nam meteen het initiatief en nadat Arturo Vidal en Thomas Müller goede kansen gemist hadden, liep Thiago Alcantara na ruim een kwartier de 1-0 binnen. De Duitsers, zonder Arjen Robben, hadden ook daarna het overwicht, al kwam Besiktas er af en toe gevaarlijk uit. Kort na rust maakte Gökhan Gönul er met een eigen doelpunt 0-2 van, waarna de bezoekers gas terug namen.

Besiktas wilde de eer nog enigszins redden, zocht vol de aanval en deed via een rollertje van de al vallende Vágner Love na een uur iets terug. Ondanks luide en enthousiaste aanmoedigingen van de Turkse fans vloeiden de krachten daarna weg bij de thuisploeg en vlak voor tijd bracht Sandro Wagner de marge weer op twee. Door de twee zeges op Besiktas evenaart Bayern zijn prestatie van vorig seizoen, toen ook de laatste acht in het miljardenbal werd bereikt. De Rekordmeister verloor toen in de kwartfinale van de latere winnaar Real Madrid. De loting is vrijdag.