Genk over toptalent: “Ajax zat hier met zúlke ogen te kijken”

Genk over toptalent: “Ajax zat hier met zúlke ogen te kijken”

14-03-2018 17:35
3

In het begin van de maand vierde Maarten Vandevoordt zijn zestiende verjaardag. Als verjaardagscadeau kreeg hij van KRC Genk zijn eerste profcontract. In Limburg zijn ze maar wat blij dat de doelman dat ondertekende.

Heel wat buitenlandse clubs toonde interesse in Vandevoordt, maar het jeugdproduct bleef in Limburg. “Ajax zat hier met zúlke ogen te kijken. Het is een moderne keeper”, aldus Jos Daerden, die bij Genk mee de sportieve lijn bepaalt, in Sport/Voetbalmagazine.

Toch weet technisch directeur Koen Daerden dat het echte werk nu nog moet beginnen. “Hij wordt volwassen, gaat nu geld verdienen met voetballen, komt in een volwassen wereld terecht. Hoe gaat zo’n jongen daar mentaal mee om, de dag dat hij de stap naar het eerste elftal zet?”

Ook voor Genk wacht een zware opdracht. “Voor de club ligt daar een heel grote taak. De aandacht, mensen die naar hem vragen: gaan zijn prestaties daaronder lijden of niet? Veel keepers hebben zoiets van: laat maar glijden, ik doe mijn ding. Hij ook, dat is positief."