Ex-speler Anderlecht onthult: ''Als baby in de steek gelaten door mijn ouders''

Ex-speler Anderlecht onthult: ''Als baby in de steek gelaten door mijn ouders''

14-03-2018 15:35
1

Samuel Bastien kreeg geen kans in het eerste elftal van Anderlecht, waarna hij ervoor koos om zijn geluk verder te beproeven in Italië. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een vaste waarde bij Chievo Verona, de nummer 15 uit de Serie. Sport/Voetbalmagazine bracht Bastien een bezoek voor een interview, waarin de 21-jarige middenvelder een zeer persoonlijke onthulling deed.

Bastien vertelt voor het eerst dat hij als baby is geadopteerd. ''Toen ik twee maanden oud was, ben ik geadopteerd. ik heb daar in de pers nog nooit over gesproken. Ik ben geboren in België, uit Congolese ouders. Zij hebben me in de steek gelaten en zo ben ik in een ander gezin terechtgekomen. Mijn adoptieouders hebben drie kinderen: een uit Ethiopië, een uit Haïti en ik.'' Maar Bastien beschouwt zijn adoptieouders als zijn echte ouders, zo geeft hij aan tegen Sport/Voetbalmagazine.

Zijn biologische ouders heeft hij nooit ontmoet. ''Er zijn contacten geweest met mijn biologische ouders, maar ik heb hen nooit gezien. Van mijn biologische familie heb ik alleen een grootmoeder eens ontmoet.'' Nieuwsgierig naar zijn herkomst is hij wel. ''Het is wel zo dat ik bepaalde dingen zou willen weten. Zo zou ik bijvoorbeeld weleens een simpele foto willen zien van de vrouw die me op de wereld gezet heeft. En op een dag wil ik naar Congo, het land zien waar mijn roots liggen'', besluit de jeugdinternational.

Lees ook: Ex-talent van Anderlecht haalt uit: ''Moet eigenlijk lachen om de keuzes''