Ex-talent van Anderlecht haalt uit: ''Moet eigenlijk lachen om de keuzes''

Ex-talent van Anderlecht haalt uit: ''Moet eigenlijk lachen om de keuzes''

14-03-2018 14:35
5

Anderlecht liet de voorbije jaren veel jeugdproducten naar het buitenland trekken. Samuel Bastien is één van de spelers die voelde dat hij in Brussel geen echte kans kreeg. De 21-jarige middenvelder heeft zich inmiddels al opgewerkt tot titularis bij Serie A-club Chievo Verona.

Bastien kreeg geen vertrouwen van toenmalig coach René Weiler. En hij is niet het enige talent dat toen werd doorgestuurd. Bastien is kritisch op het beleid van paars-wit. "Ik moet er, tussen aanhalingstekens, om lachen", laat hij weten aan Sport/Voetbalmagazine. "De staf en de voorzitter hebben hun keuzes gemaakt. Ik zeg niet dat ze zich vergist hebben, maar ik zie wel veel spelers uit die groep die elders goeie profs geworden zijn en niet om het even waar: Lukebakio in Watford, Svilar bij Benfica...'', merkt hij fijntjes op.

De jeugdinternational keerde in 2015 na een sterke uitleenbeurt bij de Italiaanse tweedeklasser Avellino terug naar Brussel. Weiler, die toen aan zijn eerste seizoen begon, serveerde Bastien al snel af. Bastien vond dat overigens geen ramp.

"Eerlijk? Ik wou eigenlijk niet terugkeren. Ik had van Italië geproefd en wilde er snel een andere club vinden. Die terugkeer naar Anderlecht mocht in mijn ogen maar enkele dagen of weken duren. Maar na twee weken stuurde Weiler me naar een C-kern met andere jongens als Lukebakio, Leya Iseka en Kawaya." Vervolgens kreeg hij dankzij Chievo Verona zijn gewenste transfer naar de Serie A.

Lees ook: Pijnlijke cijfers! Anderlecht geeft eigen talenten nauwelijks de kans