De Boer zorgt voor grote rel in Engeland: Het is wel een les voor me

De Boer zorgt voor grote rel in Engeland: "Het is wel een les voor me"

14-03-2018 14:00
1

Frank de Boer is het middelpunt van een rel in Engeland na zijn uitspraken over José Mourinho en de keiharde reactie van de Portugees daarop. Tegen de Nederlandse krant het Algemeen Dagblad reageert de coach op de ophef.

De soap begon toen De Boer liet blijken dat hij het jammer vindt dat Mourinho Marcus Rashford zo weinig speelminuten geeft. Mourinho counterde dat door te stellen dat De Boer de slechtste manager ooit in de Premier League is. "Het is nogal een dingetje geworden, ja, mijn optreden bij BT Sport", zegt De Boer in gesprek met het AD.

"Terwijl ik er niks persoonlijks mee bedoelde, toen ik iets zei over hoe Mourinho speelt en over de rol die Marcus Rashford onder hem heeft bij United. Die manier van spelen, dat is een andere opvatting dan wij in Nederland gewend zijn. Als een groot en zelf opgeleid talent als Rashford even wat minder speelt, zou ie er in de Ajax-cultuur niet één-twee-drie uitgehaald worden, heb ik uitgelegd."

De Boer bedoelde het niet als aanval op Mourinho. "Welnee, totaal niet. Ik heb veel respect voor hem als trainer. Hij heeft al zat prijzen gewonnen, is tactisch heel sterk, weet het spel van elke tegenstander te ontregelen. Nou, daar kan ik nog veel van leren", aldus de coach, die vaker op de Engelse tv zal verschijnen.

Wijze les

"En na deze ophef zullen ze me vast wel vaker aan tafel willen", knipoogt hij. "Maar: het is wel een les voor me. Je moet je kennelijk toch zoveel mogelijk op de vlakte houden. Al vind ik dat je soms ook best mag zeggen wat je vindt."