Loodzware opgave in finale: Is Genk in het nadeel, dan is Lardot een Luikenaar

Loodzware opgave in finale: "Is Genk in het nadeel, dan is Lardot een Luikenaar"

14-03-2018 10:48
7

De bekerfinale tussen Standard Luik en KRC Genk belooft een kraker van jewelste te worden. Beide topclubs veizelden hun niveau de voorbije weken stevig op. Toch verloopt de aanloop naar het treffen op de Heizel niet volledig positief. De keuze voor de scheidsrechter doet namelijk wenkbrauwen fronsen.

De Belgische voetbalbond duidde Jonathan Lardot aan als fluitenier, terwijl die geboren is in ... Luik. De Genkse fans lieten de voorbije dagen al weten not amused te zijn met de beslissing. Ook Serge Gumienny, scheidsrechter-op-pensioen, moest zich even achter de oren krabben. "Ja en nee", antwoordt hij in Het Belang van Limburg op de vraag of hij de keuze van de KBVB begrijpt.

"Ja, omdat Lardot aan een heel sterk seizoen bezig is", weet Gumienny. "Jonathan is op dit moment onze beste ref. In dat opzicht is hij de geknipte man voor deze job. Nee, omdat Verbist (de scheidsrechtersbaas, nvdr.) toch een risico neemt. Als er iets misloopt, gaan de poppetjes aan het dansen. Aan beide kanten."

"Is Genk in het nadeel, dan is Lardot een Luikenaar. Als Standard de pineut is, zullen ze in Luik beweren dat Lardot alles deed om hen vooral niet te bevoordelen. Deze finale zou dus een vergiftigd geschenk kunnen worden voor hem", vreest de oud-scheidsrechter.