De strijd om de Beker van België barst los: Vrank en vrij voetballen

De strijd om de Beker van België barst los: "Vrank en vrij voetballen"

14-03-2018 09:45
1

Zaterdag vindt in het Koning Boudewijnstadion de finale van de Beker van België plaats. Racing Genk en Standard Luik nemen het tegen mekaar op, de winnaar mag zich – nog voor de start van Play-Offs – opmaken voor Europees voetbal.

Volgens Yannick Ferrera wordt het een dubbeltje op zijn kant. "Beide ploegen zitten vol vertrouwen, hebben de laatste weken goed gepresteerd en punten gepakt én ze zitten in play-off 1. Voor mij is het duidelijk: het is écht fiftyfifty, niemand heeft het voordeel", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

De ex-trainer van de Rouches durft zich dan ook niet aan een voorspelling wagen. "Veel zal afhangen van de 'forme du jour', de vorm van de dag. En van geluk. Ik zie de ene ploeg de andere niet overklassen. Efficiëntie zal ook belangrijk worden", verwacht Ferrera een zenuwslopende finale.

Nadien Play-Off 1
De winnaar van de finale heeft volgens critici in de Play-Offs niks meer te winnen. "Ik denk niet dat Genk of Standard nog in de titel gelooft. Maar de bekerwinst zorgt er misschien wel voor dat ze meer op hun gemak zijn tijdens de Play-Offs. Die kunnen ze dan zonder druk aanvatten. En wie zonder druk voetbalt...", besluit Ferrera.