'Ex-speler van Westerlo wordt verdacht van vijf overvallen in België'

  'Ex-speler van Westerlo wordt verdacht van vijf overvallen in België'

  Gepubliceerd: dinsdag 13 maart 2018 om 19:55di 13-03-2018 om 19:55

  Een ex-speler van Westerlo wordt verdacht van het plegen van een reeks gewapende overvallen. Ismaïl H., tot 2008 speler van Twente en geboren in Enschede, zou de misdrijven in België hebben gepleegd.

  Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag. Na jaren bijna ieder seizoen voor een andere club te hebben gespeeld, streek H. afgelopen zomer op huurbasis neer bij KVC Westerlo. Daar wilde hij zijn carrière weer een boost geven, na eerder door AS Roma te zijn verhuurd aan Italiaanse clubs. In België ging het echter mis: de 22-jarige voetballer werd in januari ontslagen. 

  "We hebben hem begin januari ontslagen, na een hele resem van disciplinaire zaken – te laat of helemaal niet komen opdagen op training, ziek zijn zonder doktersbriefje, dat soort dingen", zegt Wim Van Hove, algemeen raadgever van Westerlo, tegen Het Laatste Nieuws. Wat de club niet wist, is dat H. betrokken lijkt te zijn bij een vijftal overvallen in België.

  In een periode van ruim een maand, beginnend op oudejaarsavond 2017, werden zeven overvallen gepleegd. Onder meer casino's, een tankstation en een supermarkt werden beroofd. De politie denkt volgens Het Laatste Nieuws H. te kunnen linken aan vijf van de zeven zaken. 

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws