De heropleving van Teodorcyk: Hij is een man met ballen en een sterk karakter

De heropleving van Teodorcyk: "Hij is een man met ballen en een sterk karakter"

13-03-2018 18:28
8

Lukasz Teodorcyk heeft eindelijk zijn neus voor doelpunten teruggevonden. RSC Anderlecht mag nochtans van geluk spreken dat 'Teo' in januari niet werd verkocht.

Jiangsu Suning deed eind februari een poging om de publiekslieveling van paars-wit naar China te halen. "Waarom naar China gaan op zes maanden van een WK? Daarmee crash je je carrière" vertelde Michal Zewlakow, ex-Anderlecht en landgenoot van Teodorczyk, aan Sport/Voetbalmagazine. "Ik heb het gemerkt bij jongens die een paar jaar China achter de rug hebben en terugkeerden naar Europa: het zijn niet meer dezelfde spelers."

"Hun brein reageert enkel nog op prikkels die met geld te maken hebben en ze zijn al hun doelen kwijt. Daarom ben ik blij dat Teodorczyk bij Anderlecht gebleven is. Hij heeft zichzelf een dienst bewezen en hij kan tot het einde van het seizoen nog veel betekenen voor Anderlecht. Terwijl hij voor mij de eerste vervanger is van Robert Lewandowski. Maar ik kan je verzekeren dat het niet gemakkelijk is om de concurrent te zijn van Lewandowski."

Nochtans werden ze in Polen ongerust over het vormpeil van Teodorcyk. De Poolse media vroegen zich af waarom 'Teo' niet meer scoorde en zelfs soms op de bank zat. "Ze maakten zich zorgen om Teodorczyk en waren met zijn vervanger bezig. Ze schoven zelfs een jonge speler naar voor die een paar doelpunten had gescoord in de Poolse competitie. Ik heb hen gezegd: wees geduldig met Teo. Je houdt van Teodorczyk of je haat hem, maar één ding moet je hem nageven: het is een man met ballen en met een sterk karakter", besloot Zewlakow.