'Pep is persoon met laag zelfbeeld, die er alles aan doet anderen te misleiden'

'Pep is persoon met laag zelfbeeld, die er alles aan doet anderen te misleiden'

13-03-2018 12:30
5

Dokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt heeft in zijn boek hard uitgehaald naar Pep Guardiola. De arts werkte 38 jaar bij Bayern München, tot Guardiola kwam en hem wegjaagde bij de club.

Müller-Wohlfahrt vertrok uiteindelijk nadat Guardiola hem voor de spelersgroep had uitgescholden en hem de schuld had gegeven van de lange blessurelijst en de daaropvolgende nederlaag tegen FC Porto. 'Ik denk dat Pep Guardiola een persoon is met een laag zelfbeeld, die er alles aan doet om anderen te misleiden. Hij lijkt in constante angst te leven om zijn macht en autoriteit te verliezen', publiceert Bild een deel uit het boek van Müller-Wohlfahrt.

'Onder Guardiola veranderde het klimaat bij Bayern München en het werd steeds duidelijker dat hij mij en mijn team niet vertrouwde. Aan de ene kant was hij totaal ongeïnteresseerd in medische problemen en aan de andere kant verwachtte hij wonderen van ons. Guardiola werd vaak neergezet als een innovatieve, revolutionaire coach. Maar bij Bayern München heeft hij de klok teruggezet.'

'Hij wist alles beter. Een haastige arming-up van vijf minuten was genoeg. Maar dat was het niet. Bij het WK voor clubs in Marokko zag iedereen dat Bayern niet fit was. Maar ik kon Pep niet bereiken met mijn werkwijze. Zelfs mijn verslagen over geblesseerde spelers interesseerden hem niets. Wanneer ik met hem probeerde te praten, draaide hij zich om en liep hij weg', aldus Müller-Wohlfahrt.