Eupen bevestigt geruchten over gokkende spelers: ''Het ligt heel gevoelig''

Eupen bevestigt geruchten over gokkende spelers: ''Het ligt heel gevoelig''

13-03-2018 10:00
1

Het parket van Eupen is een vooronderzoek gestart naar een mogelijk gokschandaal binnen de Eupense selectie. Binnen de kleedkamer zouden er meerdere spelers gokken en er gaan in de media zelfs geruchten dat er zou ingezet zijn op een nederlaag tegen Royal Excel Moeskroen.

Het Laatste Nieuws meldt dat twee spelers zaterdagavond al op het matje werden geroepen door het bestuur. De niet nadergenoemde voetballers hadden effectief een gokbriefje bij zich. Daar zouden echter alleen wedstrijden uit Frankrijk op hebben gestaan en dus niet Eupen - Moeskroen, dat in een veelbesproken 4-0 eindigde.

Eupen reageert via manager Christoph Henkel aan Het Laatste Nieuws op de geruchten. ''Voor de wedstrijd tegen Moeskroen kregen we daar ook informatie over binnen. We hebben besloten om naar FederBet te stappen en daar konden ze ons bevestigen dat er niets vreemd aan de hand was rond de wedstrijd tegen Moeskroen. Er waren geen atypische gokjes'', klinkt het.

Henkel wilde vooral zekerheid hebben. ''Van onze kant zijn we wel voorzichtig. We wilden op veilig spelen voor wat toch een bijzonder geladen wedstrijd ging worden. Als er toch iets aan het licht zou komen, dan gaan we wel onze maatregelen nemen. Iedereen kent de situatie, het ligt heel gevoelig.''