Waalse krant beschuldigt nu Waasland-Beveren: ''Had ook 5-0 kunnen zijn''

Waalse krant beschuldigt nu Waasland-Beveren: ''Had ook 5-0 kunnen zijn''

13-03-2018 09:30
14

De ontknoping in de degradatiestrijd blijft hét gesprek van de dag. Royal Excel Moeskroen blijft onder vuur liggen voor hun optreden in Eupen, maar in Wallonië wordt er dan weer wantrouwend naar Waasland-Beveren gekeken.

Benoit Delhateur, journalist van La Dernière Heure, vindt niet dat Moeskroen beschuldigt kan worden van matchfixing. "Mensen hebben het recht om te twijfelen aan de inzet en betrokkenheid van spelers, maar niemand kan zo ver gaan om hen te beschuldigen van het manipuleren van een wedstrijd. Daar is er bewijs voor nodig en die is er niet'', klint het.

Al begrijpt Delhateur wel de frustratie vanuit Mechelen. ''De fout van de spelers van Moeskroen is misschien dat ze op het einde liepen loten. In die zin is de kritiek van Nicolas Verdier, die Moeskroen een gebrek aan professionalisme verweet, misschien wel terecht"

Delhateur stelt zich echter ook vragen bij de inzet van Waasland-Beveren. "De manier waarop de spelers van Waasland-Beveren in het slot van de wedstrijd tegen KV Mechelen verdedigden, mag ook wel aangeduid worden: veel van hen lieten het helemaal gaan. Voor hetzelfde geldt was het nog 5-0 geworden voor KV Mechelen'', besluit hij.

Lees ook: "Moeskroen zorgt net als vorig jaar voor slechte smaak in de mond"