Wilmots vindt dat Martinez beter dan hem moet doen: “Anders een mislukking”

Wilmots vindt dat Martinez beter dan hem moet doen: “Anders een mislukking”

13-03-2018 08:46
6

Nog een paar maanden en het WK begint. De Rode Duivels behoren tot de schaduwfavorieten voor het tornooi. Volgens Marc Wilmots moet ons land minstens de halve finales halen.

In het Duitse magazine Kicker laat Wilmots zich uit over de Rode Duivels. "België moet minstens de halve finale halen", liet hij volgens Het Laatste Nieuws optekenen. "Dat zou het logische vervolg zijn na de kwartfinales op het WK in 2014 en op het EK in 2016. Die toernooien waren een goede leerschool", aldus de man die toen had het roer stond.

Wilmots verklaart waarom Roberto Martinez beter moet doen dan hem. "De huidige kern heeft een gemiddelde leeftijd van 26. Als iedereen fit is, heeft de groep de potentie om ver te raken. Ontbreken twee of drie spelers, dan wordt het link."

"Je hebt gasten als Kompany, Vertonghen, Vermaelen en Alderweireld nodig. Met de offensieve weelde kan je drie nationale ploegen van spelers voorzien, maar achterin is er geen overschot. Jason Denayer en Jordan Lukaku, die beiden in mijn EK-kern zaten, zijn eigenlijk spelers voor de tweede of de derde rij."